Magyar nyelvű iASK-kötetek

Kutatás és tanulmányok
Fordított napló : Titkosszolgák, civil mozgalom, magántörténelem / szerk. Stefánich Éva
Az FTI, az ÁBTL és a Kronosz Kiadó közös gondozásában jelent meg legújabb könyvünk.
Miszlivetz Ferenc: Maradok civil
Miszlivetz Ferenc új könyve a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg.
Beszélő Veszprém
Aki e könyvet kézbe véve akarja megismerni a várost akár karosszékben ülve, akár utcáin sétálva, a felszín mögé láthat.
Szociális szolgáltatások ma és holnap az egyenlő esélyű hozzáférés és reziliens működés biztosítása érdekében
A kötet részletesen bemutatja a konferencia tematikáját, az előadások absztraktjait, az előadók rövid bemutatkozását, továbbá tartalmazza részben a konferencián elhangzott előadásokra, részben a témához kapcsolódó további kutatási eredményekre épülő publikációkat.
Miszlivetz Ferenc - Sümegi István - Szabó Gábor - Szommer Ildikó - Tokaji Nagy Erzsébet: Daliás idők
A Szombathelyen az 1980-as évek második felétől működő Németh László Szakkollégiumra vonatkozó dokumentumok jelentős részét a szakkollégium néhány tagja megőrizte, s ez a gazdag forrásanyag adott lehetőséget egy mikrotörténelmi kutatásra.
Keszthelyi történetek
Jelen vállalkozás, a Keszthelyi történetek arra tesz kísérletet, hogy a páratlan szépségű Balaton parti kisváros jobban megérthesse korábbi sikerei, kreativitása titkait.
Kőszegi polgárok
A kötetben a polgárokat keressük. Természetesen nem jogi értelemben, nem a státussal bíró személyeket, hanem a sorsukat mindenkor felismerő és vállaló embereket, a híreseket és a névtelen hősöket.
Pannon Városok Szövetsége településeinek környezetvédelmi, fenntarthatósági és klímavédelmi célkitűzései és programja
A települések céljai és programjai nagy hasonlóságot mutatnak, ugyanakkor mindegyikük rendelkezik olyan elképzelésekkel, melyek a helyi sajátosságokra építenek, vagy a helyi adottságokból, környezeti tényezőkből eredő problémákat kívánnak orvosolni.
Fejérdy Tamás: Beszélő színek
Ennek a munkának az a célja, hogy támpontokat nyújtson a történeti épületek – elsősorban is a homlokzataik – állapotának megőrzését vagy éppen a rendelkezésre álló adatok és információk alapján történő hiteles visszaállítását célzó beavatkozások megalapozott megtervezéséhez és megvalósításához.
Balázs Edit: Pannon értékek nyomában: a körmendi zsidó közösség
A szerző – Szántóné Balázs Edit – először 1993-ban foglalkozott a körmendi zsidóság történetével. Azóta tovább bővítette és kiegészítette a kutatásait, aminek eredményeit most adja közre.
Nagy András: Az inkognitó lovagja
Nagy András író, esszéista, immár évtizedek óta foglalkozik Kierkegaard műveivel, személyiségével, világával és hatásával. A jelen kötet újabb kutatásainak eredményeit tartalmazza.
Miszlivetz Ferenc-Takács Laura: Képes könyv Kőszeg KRAFT
A hosszú évek munkájának gyümölcsei beérni látszanak: elkészült az elmúlt évek, és a várható jövőbeni fejlesztéseket bemutató Képeskönyv.