iASK könyvtár

Kutatás és tanulmányok

Fedezze fel az iASK Könyvtárát, ahol mintegy 15 000 kötet várja az érdeklődő elméket. A gyűjtemény túlnyomórészt a társadalomtudományokra összpontosít, emellett a közelmúltbeli bővítések során már számos természettudományos könyvet is tartalmaz. A könyvtár a legkülönbözőbb érdeklődési területeket kiszolgálva nemcsak szótárakat, lexikonokat kínál, hanem neves kiadók nemrég megjelent tudományos könyveit, sőt, a könnyedebb olvasmányokat keresők számára irodalmi műveket is.

Az ismeretterjesztés iránti elkötelezettség részeként az iASK kiadói tevékenységet folytat, monográfiákat, valamint a már több kötettel rendelkező KRAFT- és Beszélő Házak sorozatokat készít, melyek elérhetők a könyvtár gyűjteményében.

A könyvkatalógust szisztematikusan rendszerezik az Eurovoc többnyelvű tezaurusz segítségével, amely átfogó forrást nyújt az Európai Közösségeket érintő területeken, beleértve az európai intézmények dokumentációs rendszereiben található dokumentumokat is.

A könyvtár a kiterjedt könyvgyűjtemény mellett hozzáférést biztosít számos nyomtatott és elektronikus folyóirathoz, valamint előfizetett adatbázisokhoz. Ez a széleskörű választék bővíti a könyvtár által a látogatóknak nyújtott szolgáltatások spektrumát.

Az iASK Könyvtár és levéltári gyűjteményei változatos anyagokat őriznek: olyan kiváló személyek által nagylelkűen felajánlott könyvadományokból, mint Schöpflin György, Hankiss Elemér és az iASK közösség más tagjai. Ezek a gyűjtemények különböző tudományágakat ölelnek fel, és egyedülálló ablakot nyújtanak arra a szellemi tájra, amely az intézet kutatási tevékenységét alakította.

A kutatóknak és a látogatóknak Dóka Henrietta és Takács Eszter könyvtárosok nyújtanak segítséget. Bármilyen kérdéssel vagy kéréssel forduljanak hozzájuk bizalommal a [email protected] e-mail címen.

Maradjon naprakész a könyvtár legfrissebb híreivel és információival az Instagramon, csatlakozva a @iasklibrary követőihez, és legyen részese egy élénk közösségnek.

A könyvtári online katalógusban való kereséshez kattintson IDE.

Legújabb könyveink:

A katalógusban még nem szereplő könyveket az alábbi listákon szerző és cím szerint lehet keresni.

A listákban szereplő könyvek mindegyike kölcsönözhető!

2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024

A könyvtárban az alábbi különgyűjtemények kapnak helyet:

Nemeskürty István, író, művelődéstörténész, irodalomtörténész hagyatéka a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének könyvtárában található. Nemeskürty_hagyaték (kattintásra a könyvek listája letöltődik). A könyvek helyben használhatók.

 

Borsody István, újságíró, történész, egyetemi oktató hagyatéka a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének könyvtárában található. Borsody_hagyaték (kattintásra a könyvek listája letöltődik)

 

Hernádi Gyula, író hagyatéka a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének könyvtárában található. Magyar nyelvű könyvek listája, a német nyelvű könyvek listája (kattintásra a lista letöltődik). A könyvek helyben használhatók.

 

Hankiss Elemér, szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész hagyatéka:

  • a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének könyvtárában Hankiss_hagyaték (kattintásra a lista letöltődik) A könyvek helyben használhatók.
  • a Festetics Palotában Hankiss_hagyaték_Festetics (kattintásra a lista letöltődik) A könyvek helyben használhatók.

 

Pintér László hagyatéka a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének könyvtárában található. Pintér_hagyaték  (kattintásra a lista letöltődik) A könyvek helyben használhatók.

 

 

A Simon Róbert orientalista által adományozott gyűjtemény és Georg Schöpflin hagyatéka listázás alatt áll.

Az FTI Könyvtárában megtalálható nyomtatott időszaki kiadványok:

  • The New York Times International Edition
  • Foreign Affairs
  • The New York Review of Books
  • The Atlantic
  • The Economist
  • The Nation
  • The New Yorker
 
Online (iASK-os IP-cím eléréssel):
 

MTMT

Az MTMT-t – Magyar Tudományos Művek Tára –  az MTA Könyvtár és Információs Központ üzemelteti.

Az iASK MTMT adminisztrátor kollégái, Dóka Henrietta ([email protected]  06-94/200-545) és Takács Eszter ([email protected]  06-94/200-530), segítik a publikációs listák gondozását, igény szerint személyes képzést is tartanak.  A feltöltéshez és ellenőrzéshez kapcsolódó kéréseikkel, kérdéseikkel és az esetleges problémákkal bizalommal keressék őket.

Bővebb információ az MTMT honlapján.

 

Kutatástámogatás

Az FTI Könyvtár munkatársai segítséget nyújtanak az intézet kutatói számára tematikus forrásjegyzékek, könyvajánlók összeállításával, valamint igény esetén a nemzetközi szakirodalmi adatbázisokban való kereséshez.
Kérdés, kérés esetén keressék őket bizalommal a [email protected] e-mail címen.

 

Szakirodalmi ajánlók készítése

A Pannon Egyetem Kőszeg Kampuszán zajló oktatáshoz könyvtárosaink – kérésre –  az egyes kurzusokhoz kapcsolódóan irodalom- és forrásjegyzéket készítenek, ezzel is segítve az oktatók munkáját, valamint szélesebb spektrumú forásokhoz biztosítanak hozzáférést a hallgatók részére.

A könyvtár munkatársai:

Dóka Henrietta

Takács Eszter

Kapcsolat: [email protected]

 

Friss információkért keresse fel Instagram oldalunkat!

@iasklibrary

Nyitvatartás:

     Hétfő: 8 – 17 óráig

     Kedd: 8 – 17 óráig

     Szerda: 8 – 17 óráig

     Csütörtök: 8 – 17 óráig

     Péntek: 8 – 13:20 óráig