Események

Hírek és események

Keresési találatok a(z) Események kifejezésre.

Találatok száma: 44
XXIII. Nemzetközi Nyári Egyetem: Európa a változás viharában – Kelet-Európai forgatókönyvek
Huszonharmadik alkalommal rendezi meg Nyári Egyetemét Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) és a Társadalmi és Európai Tanulmányok Intézetével (ISES) és a Pannon Egyetemmel együttműködve, a Közép-Európai Kezdeményezés (CEI) támogatásával.
Kiállítás nyílik a zsinagógában Dvora Barzilai képeiből
Dvora Barzilai kiállításával a Tanakh nőalakjait és erejüket szeretné kiemelni, ezáltal pedig a nőket megszólaltatni. A művésznő zsidóságát egy modern-ortodox formában éli meg, művészetében a vallást a világival egyesítve.
Ludger Kühnhardt előadásával és Binder Károly zongoraestjével indul a Nyári Egyetem
Intézetünk szervezésében, június 25-én (vasárnap) veszi kezdetét a 28. Nemzetközi Nyári Egyetem, amelynek nyitónapján, este hét órától Binder Károly zongoraművész ad koncertet a kőszegi zsinagógában.
Európa jövője globális kontextusban - Az Európai Unió szerepének jövője a Balkánon: Hogyan keveri újra a kártyákat az ukrajnai háború?
Az iASK intézete bemutatja az Európa jövője globális kontextusban előadássorozatának kereteiben Vedran Džihić előadását “Az Európai Unió szerepének jövője a Balkánon: Hogyan keveri újra a kártyákat az ukrajnai háború?” címmel
Koncertek a Zsinagógában - Fidelio Vonósnégyes és KEBYART
A Lockenhaus Kamarazenei Festival és az iASK szeretettel vár minden érdeklődőt kultúrális eseményein, a Fidelio Vonósnégyes és a KEBYART koncertjein a Zsinagógában.
Nemzetközi KRAFT Konferencia - 9. Kreatív város - Fenntartható vidék
Idén a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) kilencedik alkalommal tartja meg éves tudományos-szakmai konferenciáját a Kreatív város – Fenntartható vidék (Kraft) koncepció tágan értelmezett témaköréhez igazodóan.
Európai Blue Sky Konferencia - Sólymok és galambok a kék égen
Béke és háború: együttműködés és pusztítás a 21. században címmel november 20-21-én, ötödik alkalommal rendezik meg a Blue Sky konferenciát Budapesten, a BTK Zenetudományi Intézetben.
Őszi programok a kőszegi Zsinagógában
2023. őszén az alábbi programokkal várunk mindenkit a kőszegi Zsinagóga – Kulturális és Zenei Térben!
Az iASK várja látogatóit történelmi épületeiben
Az iASK idén ősszel is várja látogatóit a csodás történelmi épületeiben. Fedezze fel Ön is Kőszeg legszebb épületeit és látogasson el hozzánk!
A Zsinagógák hete részletes programja
A kőszegi Zsinagóga – Kulturális és Zenei Tér is részt vesz a Zsinagógák Hete programsorozatban. Helyszínek: Kőszegi Zsinagóga – Kulturális és Zenei Tér, Zwinger Öregtorony
XXVIII. Nemzetközi Nyári Egyetem
A 28. Nemzetközi Nyári Egyetem egyedülálló platformot kínál arra, hogy exkluzív betekintést nyerhetünk a nemzetközi szervezetek belső működésébe és stratégiáikba a globális problémák, például fegyveres konfliktusok, humánbiztonsági válságok, migráció és a mesterséges intelligencia gyors fejlődése kezelésére.
UNESCO MOST Téli Iskola - Ellenállóképesség a bizonytalanság korában - Összefoglaló
Összefoglaló és betekintés az 5. Unesco Most Téli iskola esemény panelbeszélgetéseiről és műhelymunkáiról