Angol nyelvű iASK-kötetek

Kutatás és tanulmányok
Szociális szolgáltatások ma és holnap az egyenlő esélyű hozzáférés és reziliens működés biztosítása érdekében
A kötet részletesen bemutatja a konferencia tematikáját, az előadások absztraktjait, az előadók rövid bemutatkozását, továbbá tartalmazza részben a konferencián elhangzott előadásokra, részben a témához kapcsolódó további kutatási eredményekre épülő publikációkat.
Kroó Norbert: Tudomány és technológia forradalma a 21. században
Ez a könyv a huszonegyedik századi tudományról és technológiákról szóló előadások példákkal kiegészített, bővített változata.
Fejérdy Tamás: Beszélő színek
Ennek a munkának az a célja, hogy támpontokat nyújtson a történeti épületek – elsősorban is a homlokzataik – állapotának megőrzését vagy éppen a rendelkezésre álló adatok és információk alapján történő hiteles visszaállítását célzó beavatkozások megalapozott megtervezéséhez és megvalósításához.
Köz-gazdaság iASK Különszám
Köz-gazdaság iASK Különszám, Vol 16. No 3. (2021)
Bába Iván-Gyurcsík Iván-Kiss Gy. Csaba: Közép-Európa 2020 - magyar szemmel
A könyv a 2020-ban megjelent Bába Iván-Gyurcsík Iván-Kiss Gy. Csaba: Közép-Európa magyar szemmel kötet bővített, részben átdolgozott, angol nyelvű kiadása.
Magasházi Anikó: Szingapúr globálisan behálózva - Tanulságok Közép-Európa számára?
A könyv szerzője a 'miértekre' és a 'hogyanokra' keresi a választ, megvizsgálva Szingapúr elmúlt három évtizedének gazdasági és társadalmi fejlődését, kitekintve Délkelet-Ázsia egészére, hogy más feltörekvő régiók számára levonható tanulságokat tárjon fel.
Boda Dezső: Komplexitás a természetben és a társadalomban : A táncoló molekuláktól az összeomló társadalmakig
Boda Dezső legújabb könyve az FTI-iASK kiadásában jelent meg.
Miszlivetz Ferenc-Takács Laura: Képes könyv Kőszeg KRAFT
A hosszú évek munkájának gyümölcsei beérni látszanak: elkészült az elmúlt évek, és a várható jövőbeni fejlesztéseket bemutató Képeskönyv.
Zavaros vizeken kormányozva - Schöpflin György 80. születésnapjára
Megjelent a Schöpflin György 80. születésnapja alkalmából készült kötet, mely "5 országban élő négy generációhoz tartozó szerző" tanulmányait foglalja magába.
Az európai átalakítás törésvonalai és frontvonalai
Az angol nyelvű kötet a 2019. november 7-10. között megrendezésre került Negyedik Európai Blue Sky Konferencia előadásaiból összeállított gyűjtemény. Az új kiadvány ingyenesen letölthető!
Thomas Filk: 'Quantum' and 'Quantum-Like': an Introduction to Quantum Theory and its Applications in Cognitive and Social Sciences
This article emphasizes the similarities between phenomena in quantum theory and phenomena in psychology and sociology, thereby presenting arguments why the formalism developed in quantum theory may be of relevance to the cognitive sciences. It is also intended to be a very cursory introduction to the ideas of quantum theory.
Kockázat, felelősség és rugalmasság - Új stratégiák a bizonytalanság labirintusában
Az alábbi kötet  a 2018. november 23-25. között megrendezésre került Harmadik Európai Blue Sky Konferencia előadásaiból összeállított gyűjtemény, melyet Jody Jensen szerkesztett.