Kutatás és Tanulmányok

Kőszegi polgárok

Miben áll az emberi kaland, mi a legnagyobb kihívás? Hogyan alakíthatjuk az életünket tartalmas emberi sorssá? – teszi fel a provokatív és egyben megválaszolhatatlan kérdéseket a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szellemiségét meghatározóan formáló Hankiss Elemér. A felvetésekre nincs egyetlen válasz, vagy ha mégis, az csakis a Teremtés lehet. Az olvasóval incselkedő Hankiss szerint az élet értelme a kíváncsiság ébren tartása mindhalálig, az út keresése, maga a nagy kaland: haladni, kitartóan, lépésről lépésre, a Nincsből a Vanba.

A kutakodó elme alkotta mű befejezetlen, a világra nyitottság minden nap új kérdéseket és válaszokat sugall. A befejezetlen ember a jövőbe néz, feladatokat, kihívásokat keres, de a múltja éppoly lezáratlan, mint a holnapja. A múlt belefolyik a jelenbe, mitikussá teszi azt, mert az emlékek, tapasztalatok, traumák feldolgozatlanságuk révén a jelen kor szereplőivé, sőt cselekvőivé válnak. A Beszélő Házak Hankiss köpönyegéből bújt elő, ő kérdezte mindig, mit keresel itt, Kőszegen. Erre az örökösen inspiráló kérdésre sincs egyetlen válasz, csak a kitartó és folytonos feltáró munka.

A kötetben a polgárokat keressük. Természetesen nem jogi értelemben, nem a státussal bíró személyeket, hanem a sorsukat mindenkor felismerő és vállaló embereket, a híreseket és a névtelen hősöket.

A könyv szerzői: Bokányi Péter, Mizsei Zoltán, Mátay Mónika, Trádler Henrietta, Söptei Imre.

Tartalomjegyzék és Előszó.

 

264 oldal

2.890 Ft

ISBN 978-615-5742-31-6

 

 

A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az alábbi LINKRE kattintva vagy a Zsinagógában (9730 Kőszeg, Várkör 38.) nyitva tartási időben. Online rendelés esetén a kötetet postán juttatjuk el, ennek költségei a vásárlót terhelik.