Jelenlegi projektek

Kutatás és tanulmányok

Munkamenet az elsődleges termelékenység és az azt meghatározó éghajlati tényezők távérzékeléssel történő előrejelzésére a keleti Száhel-övezetben

Az Európai Űrügynökség által finanszírozott „EO AFRICA R&D Facility” program támogatásával.

(Együttműködésben a University of Witwatersranddal, Johannesburg, Dél-Afrika)

Soils for Europe Project

Horizon Europe Framework Program (HORIZON) projekt száma: 101091115 https://soils4europe.eu/

A Bakony Társadalmi Innovációs Projekt

A Bakony Társadalmi Innovációs Projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban részt vevő négy település (Bakonynána, Borzavár, Jásd és Nagyesztergár) kulturális-művészeti programjainak fejlesztését támogatta kutatómunkával. A terepmunka a „co-creation” eszközét használta, ahol multidiszciplináris csapatok dolgoztak a helyi közösségekkel a települések és a régió turizmusának erősítésén.

GINOP

A GINOP-2.2.1-18 K+F Versenyképességi és Kiválósági Együttműködési Program keretében az IASK a Geomant-Algotech Zrt-vel konzorciumban támogatást nyert a „Öntanuló, többplatformos adatfolyam-feldolgozó, intelligens adatvizualizációs, előrejelző és riasztási megoldás kutatása és fejlesztése” című projektre. A projekt megvalósítására 2020-2023 között került sor. 

Veszprémi Nyitott Kapuk

A VEB2023 által támogatott projekt 2022-ben indult egy kutatási projekttel, amely olyan veszprémi történeteket keresett, amelyek megmutathatják a város interkulturális örökségét.

A kutatás eredményeit 2023 őszén, a Kulturális Örökség Napok programjaihoz illeszkedve – a veszprémi belvárosi udvarok megnyitása – mutatták be. Mindezekhez egy könyv is társult, amely a Beszélő városok – Beszélő házak sorozat részeként jelenik meg, Keszthely és Kőszeg kiadványait követően.

Pályázati felhívások közvetlen irányítású uniós programok pályázatainak előkészítésére:

  • Előcsatlakozás az ipari korszak múzeumgyárainak európai hálózata számára

          A cél egy Kreatív Európa kistérségi együttműködési projekt kidolgozása és benyújtása 2023 őszén.

  • Regionális újrafejlesztés kapacitásépítéssel és nemzetközi partnerekkel közösen egy kutatási és fejlesztési ökoszisztéma létrehozásával.

          A cél egy Kreatív Európa közepes méretű együttműködési projekt kidolgozása és benyújtása 2024-ben.

  • A kulturális mikroörökség megmentése, megőrzése és adaptív újrafelhasználása a Duna-Kárpátok régiójában
    A cél egy Kreatív Európa Középtávú együttműködési projekt kidolgozása és benyújtása 2024-ben.