Kutatás és Tanulmányok

Zavaros vizeken kormányozva – Schöpflin György 80. születésnapjára

Az 1939-ben Budapesten született Schöpflin György 11 éves kora óta él külföldön. Angliában lett nagy tekintélyű, elsősorban a nemzeti identitások politikai és kulturális vonatkozásaival foglalkozó társadalomtudós, 2004-től 15 éven át a FIDESZ delegáltja az Európai Parlamentben, az utóbbi években pedig Észtországban van otthon.

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Tanácsadó Testületét az intézet alapítása óta (2015) vezeti, több intézeti munkatárshoz több évtizedes barátság fűzi. Ezért tiszteleg az Intézet eddigi életműve előtt evvel a kötettel, amely egyszerre illusztrálja az ünnepelt sokirányú kutatói érdeklődését, politikusi kapcsolatrendszerét valamint az Intézet munkáját leginkább meghatározó kérdésfeltevéseket.

A kötet 5 országban élő négy generációhoz tartozó szerzői közül több Schöpflinhez hasonlóan egyszerre kreatív kutató értelmiségi és a politika formálója (Bába Iván, Bogyay Katalin, Erhard Busek, Sean Cleary, Stumpf István), mások a politikatudomány és szociológia  (Ahmet Evin, Jody Jensen, Miszlivetz Ferenc, Dimitar Nikolovski, Ljubov Shishelina, Peter W. Schulze) művelői vagy/és bölcsészek  (Fejérdy Tamás, Hörcher Ferenc, Mátay Mónika, Nagy András, Pók Attila, Trádler Henrietta, Z. Karvalics László,) de van közöttük közgazdász (Magasházi Anikó), szociálpszichológus (Csepeli György) és hidrológus (Bogárdi János) is. Összeköti őket az, ami az ünnepeltet is élteti: az Intézet szellemi útmutatója, Hankiss Elemér folyton folyvást újabb kérdésekre ösztönző, kereső szellemisége.

 

A könyv angol nyelvű!

 

2020.

ISBN: 978-615-5742-26-2

336 pages

3000 Ft

 

 

A könyv megvásárolható az alábbi LINKRE kattintva. A megvásárolni kívánt kötetet postán juttatjuk el, ennek költségei a vásárlót terhelik.

A könyv elérhető a Prospero Internetes Könyváruházban is, a következő linken: https://www.prosperod.hu/katalogus/