Home • VIDEÓK
Kutatás és Tanulmányok

Local Flavours – Egy íz, egy illat, egy érzés – Ahol a szív otthon van

Az európai kis- és középméretű városok és földrajzi környezetük összefogása ma különösen fontos. E városok önmagukban nem képesek hatékonyan kihasználni erőforrásaikat a mai globális világban. Ismerniük kell örökségüket, értékeiket, látniuk kell közös múltjukat és jelenüket, és mindezt be kell építeniük a jövőjükbe. Közösségüknek és önmaguknak a legtöbbet meglévő értékeik gondozásával, a legszélesebb értelemben vett kultúrájukkal tudják adni.

A Local Flavours Interrreg projekt Európa nyolc régiójának kis- és középvárosairól szól: a megújulás és útkeresés öröméről és kihívásairól, az együttműködés új szellemének kibontakozásáról, a kulturális, természeti és építészeti örökség újszerű bemutatásáról. Ismét felfedezik településüket, kultiválják közös értékeiket. A résztvevő régiók sajátosságai ugyan merőben eltérnek egymástól, ám a különbségek ellenére mégis közös fontos emberi, társadalmi értékeket közvetítenek.

Ez az értékteremtő tevékenység éppoly érdekes lehet a látogató számára, mint egy néhány sokévszázados építmény, vagy egy régen volt csata helyszíne. A Local Flavours projekt végső soron azt mutatja be, hogy a kultúra nem luxus, hanem élet-halál kérdése – és minden hétköznapon művelni kell. Ennek szellemében készítettük el a most bemutatott kisfilmet.