Kutatás és tanulmányok

Nemzetközi KRAFT Konferencia – 9. Kreatív város – Fenntartható vidék

Idén a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) kilencedik alkalommal tartja meg éves tudományos-szakmai konferenciáját a Kreatív város – Fenntartható vidék (Kraft) koncepció tágan értelmezett témaköréhez igazodóan.

A 2023-ban veszprémi helyszínnel megvalósuló esemény a kulturális örökség-alapú terület- és településfejlesztés témáját helyezi a fókuszba, kitérve a kreatív-kulturális ágazat és az Európa Kulturális Fővárosa cím város- és vidékfejlesztési kihatásaira, a kultúra és a társadalom legújabb, 21. századi kihívásaira, valamint az új megoldások keresésére, bemutatására is.

A konferencia jeles nemzetközi meghívott előadókkal, valamint a hazai szakmai élet elismert szakértőivel előadások, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában járja körül a fent említett témákat. A nemzetközi előadók nagyívű vitaindító előadásait a szakértők reflexiós előadásai kísérik, melyeket részletesebb vita, a témát körüljáró szakmai pódiumbeszélgetés követ.

A vezető előadások a városi és regionális fenntarthatóság, a kreatív kulturális örökség, a kulturális és társadalmi tudásátadás hálózatai, vagy a kultúrához kötődő turizmus új kihívásainak kérdéseit járják körbe. A konferencia a fentieken túl a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete által gondozott szakmai projektek friss eredményeibe is bepillantást nyújt.

A konferencia kapcsolódik a 2023-as Kulturális Örökség Napjai (KÖN) rendezvényhez, így annak programkínálata méltó kulturális kiegészítője lesz a szakmai fórumnak. A KÖN keretében az FTI-iASK történész kollégái által tervezett veszprémi belvárosi sétába bekapcsolódva a Kraft-módszertan megvalósításának egyik jó gyakorlatát élőben is megtapasztalhatják a vendégek.

 Helyszín: MTA VEAB székház, 8200 Veszprém, Vár utca 37. és ZOOM platform

Időpont: 2023. szeptember 14-16. (csütörtök-szombat)

 

 

Az esemény a Veszprém-Balaton2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.