Események

Hírek és események
2023. november 20.
2023. november 21.
Európai Blue Sky Konferencia - Sólymok és galambok a kék égen
Béke és háború: együttműködés és pusztítás a 21. században címmel november 20-21-én, ötödik alkalommal rendezik meg a Blue Sky konferenciát Budapesten, a BTK Zenetudományi Intézetben.
2023. szeptember 14.
2023. szeptember 16.
Nemzetközi KRAFT Konferencia - 9. Kreatív város - Fenntartható vidék
Idén a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) kilencedik alkalommal tartja meg éves tudományos-szakmai konferenciáját a Kreatív város – Fenntartható vidék (Kraft) koncepció tágan értelmezett témaköréhez igazodóan.
2023. június 25.
2023. június 30.
XXVIII. Nemzetközi Nyári Egyetem
A 28. Nemzetközi Nyári Egyetem egyedülálló platformot kínál arra, hogy exkluzív betekintést nyerhetünk a nemzetközi szervezetek belső működésébe és stratégiáikba a globális problémák, például fegyveres konfliktusok, humánbiztonsági válságok, migráció és a mesterséges intelligencia gyors fejlődése kezelésére.
2023. február 20.
2023. február 24.
UNESCO MOST Téli Iskola - Ellenállóképesség a bizonytalanság korában - Összefoglaló
Összefoglaló és betekintés az 5. Unesco Most Téli iskola esemény panelbeszélgetéseiről és műhelymunkáiról
2023. február 20.
2023. február 24.
UNESCO MOST Téli Iskola - Rugalmasság bizonytalanság idején
Idén ötödik alkalommal rendezzük meg az UNESCO MOST Téli Iskolát, amelynek idén fő témaköre és címe a "Rugalmasság bizonytalanság idején: Békeépítés kultúra és oktatás révén" lesz.
2022. december 6.
Európa jövője globális kontextusban - Demokrácia és tekintélyelvűség a Balkánon a kommunizmus után
Az iASK intézete bemutatja az Európa jövője globális kontextusban előadássorozatának kereteiben Prof. Dr. Nebojša Vladisavljević előadását “Demokrácia és tekintélyelvűség a Balkánon a kommunizmus után” címmel
2022. november 2.
Tudomány a kocsmában - Örökléstan Mendel előtt Kőszegen
A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének és a Pannon Egyetem Kőszeg Kampuszának közös előadás-sorozata november 2-án (szerdán) Poczai Péter növénygenetikus kutató kollégánk előadásával folytatódik.
2022. október 18.
Európa jövője globális kontextusban - Az Európai Unió szerepének jövője a Balkánon: Hogyan keveri újra a kártyákat az ukrajnai háború?
Az iASK intézete bemutatja az Európa jövője globális kontextusban előadássorozatának kereteiben Vedran Džihić előadását “Az Európai Unió szerepének jövője a Balkánon: Hogyan keveri újra a kártyákat az ukrajnai háború?” címmel
2022. október 17.
Szalon-Est Kristóf Ágota munkásságáról
A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete október 17-én Kristóf Ágota életműve előtt tisztelgett.
2022. szeptember 18.
2022. szeptember 19.
Nemzetközi Kraft Konferencia – (Újra)Kapcsolódás
Kreatív város, fenntartható vidék (Kraft) konferencia az FTI-iASK szervezésében. Helyszín: Kőszeg, Zwinger és Zoom-platform. Időpont: 2022. szeptember 18-19.
2022. június 27.
2022. július 1.
XXVII. Nemzetközi Nyári Egyetem – Trónok harca Kelet és Nyugat között
A 27. Nemzetközi Nyári Egyetem a geoszféra átalakulására összpontosít, és azt vizsgálja, hogy a globális szintű hatalmi eltolódások hogyan befolyásolják a politikát, a gazdaságot, az ökológiát, a technológiát és a kultúrát.
2022. június 14.
Európa jövője globális kontextusban - A frontvonalban – A civil társadalom válasza az európai háborúra
Az iASK intézete bemutatja az Európa jövője globális kontextusban előadássorozatának kereteiben kerekasztalbeszélgetésünket a “A frontvonalban – A civil társadalom válasza az európai háborúra” címmel