Kutatás és tanulmányok

Európa jövője globális kontextusban – Demokrácia és tekintélyelvűség a Balkánon a kommunizmus után

Nebojša Vladisavljević előadásával zárul az idei évben az FTI-iASK népszerű előadás-sorozata

2022. december 6-án, kedden a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének vendég-előadója lesz Prof. Dr. Nebojša Vladisavljević, a Belgrádi Egyetem Politikatudományok Karának professzora. “Demokrácia és tekintélyelvűség a Balkánon a kommunizmus után” című előadása az “Európa jövőjéről globális kontextusban” című előadás-sorozatunk része.

Az angol nyelvű esemény december 6-án (kedden) 14.00 órakor kezdődik Zoom-on, emellett az előadást az Intézet Facebook-oldalán is közvetítjük. Kérésre elküldjük a Zoom-linket mindenkinek, aki részt kíván venni az előadásból és a beszélgetésből álló teljes eseményen – regisztrálni december 5-én, 12:00 óráig lehet az [email protected] e-mailcímen.

Nebojša Vladisavljević 2020 óta a Belgrádi  Egyetem Politikatudományok Karának professzora, korábban a London School of Economics and Political Science (LSE) oktatója valamint kutatója volt. Kutatási témái közé tartozik az autoritarizmus és demokrácia, a társadalmi mozgalmak és forradalmak, az etnikai konfliktusok szabályozása, az új demokráciák és a megosztott társadalmak alkotmányos berendezkedése, a média és a demokratizálódás, valamint a kommunizmus és a posztkommunizmus.