Kutatás és tanulmányok

A mesterséges intelligenciáról – Podcast Z. Karvalics Lászlóval

Laszlo Karvalics

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének kutatója, Z. Karvalics László is részt vesz a New York-i székhelyű Carnegie Council for Ethics in International Affairs nevű szervezet által megrendezésre kerülő Artificial Intelligence for Information Accessibility (Mesterséges intelligencia az információ hozzáférhetőségéért) című konferencián. A konferenciáról további információ és regisztráció az alábbi LINKEN.

Szeptember 28-án (szerdán) tekinthető meg egy részvételével készített beszélgetés Beyond Personal Digital Assistants – The Vision of Artificial Individual Lifetime Peers (AILP) címmel. A konferencia alkalmából podcast-beszélgetés is készült, amely elérhető az alábbi LINKEN. A beszélgetés meghallgatható továbbá Youtube, Soptify és Apple Podcasts csatornákon is.

Z. Karvalics László szervezte és moderálta az FTI-iASK 2021 januárjában megtartott minikonferenciáját: Beszéljünk az emberközpontú mesterséges intelligenciáról!, amely megtekinthető az alábbi LINKEN.

Fontosabb tanulmányai a tárgyban: Mesterséges intelligencia- a diskurzusok újratervezésének kora (2015), Méhek és zebrahalak (2020).

A témában Z. Karvalics Lászlóval szeptember 11-én készített interjút a Népszava, amely az alábbi LINKEN olvasható.

Z. Karvalics László a BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Intézet alapító igazgatója, egyetemi docens. Főbb kutatási területe: információs társadalom, az információs technológia társadalmi hatásai, nemzeti információs stratégiák összehasonlító elemzése, információtörténet, sajtótörténet, oktatás az információs korban és a tudásmenedzsment elmélete és gyakorlata, intelligens városok. Az idei esztendőben jelent meg legújabb könyve, „Az infodémiától a tudáskormányzásig” címmel az FTI- iASK és a L’Harmattan Kiadó közös gondozásában, amely megrendelhető az alábbi LINKEN.