Home • VIDEÓK
Kutatás és Tanulmányok

Közép-Európa újragondolása – Miért itt dől el Európa jövője? – Könyvbemutató és ajánló (2/1)

Erhard Busek és Emil Brix: Közép-Európa újragondolása – Miért itt dől el Európa jövője? c. könyvének bemutatója

A könyvet Bába Iván volt külügyi államtitkár és Gyurcsík Iván volt nagykövet, a Duna Bizottság magyar képviselője méltatta Kőszegen az FTI-iASK könyvbemutatóján.

Időpont: 2019. december 14.00 óra

Helyszín: Zwinger-Öregtorony Kőszeg H-9730 Chernel u.. 16.

Aktuális kérdés: hogyan, milyen feltételek között kezdődött Közép-Európa 1989-90 utáni új történelme, és miféle esélyek adódnak, illetve miféle veszélyek fakadnak Közép-Európa mai állapotából Európa jövőjére nézve? Lehet, hogy Közép-Európa a válsággal küszködő Európai Unió számára utat mutató régió?

Ezzel a témával foglalkozik a két nemzetközileg jól ismert osztrák értelmiségi. Erhard Busek, volt osztrák alkancellár (1991-95), számos közép-és délkelet-európai problémával foglalkozó nemzetközi szervezet vezető munkatársa, a régiónkkal foglalkozó legtekintélyesebb osztrák intézmény, a Duna és Közép-Európa Intézet vezetője, valamint Emil Brix, a Bécsi Diplomáciai Akadémia igazgatója, tapasztalt diplomata, aki a 2010-es években Londonban, majd Moszkvában képviselte hazáját nagykövetként.

Először 30 évvel ezelőtt írtak közös könyvet Közép-Európáról. Új kötetükben most ismét áttekintik régiónk helyzetét. Határozott vonásokkal, világosan tárják az olvasó elé régiónk teljesítményét, lehetőségeit és dilemmáit!