Home • VIDEÓK
Kutatás és Tanulmányok

Közép-Európa 2020 – Reflexiók Erhard Busek és Emil Brix könyvére

Bába Iván (volt külügyi államtitkár, egyetemi magántanár – Nemzeti Közszolgálati Egyetem) rövid reflexiói Közép-Európa jövőjéről, múltbéli traumáiról és a Nyugat általi meg nem értéséről.

A Kőszegen működő Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) egyik fő kutatási területe a Közép-Európa problematika: Közép-Európa, mint tudományos elemzési fogalom és mint politikai realitás. A témakörrel kapcsolatos átfogó gondolatokat fejt ki két tekintélyes osztrák politikus és társadalomtudós, Emil Brix és Erhard Busek 30 év után újraírt, az Intézet kiadásában a közelmúltban magyar fordításban megjelent könyve. Rövidesen közzéteszi az Intézet három magyar kutató, Bába Iván, Gyurcsik Iván és Kiss Gy. Csaba Közép-Európa visegrádi szemmel című munkáját. A két műről február 12.-én 16 órakor Miszlivetz Ferenc főigazgató vezetésével a szerzők, valamint Catherine Horel (Sorbonne) és Hatos Pál (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) közreműködésével kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az Intézet és az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa szervezésében.

Időpont: 2020. február 12. szerda 16.00 óra

Helyszín: Budapest, H-1051 Széchenyi István tér 9. Magyar Tudományos Akadémia – Főépület I. emelet – Felolvasóterem

A magyar-angol nyelven szinkrontolmácsolt eseményt online közvetítjük az FTI-iASK Facebook oldalán (https://www.facebook.com/iask.hungary )