Kutatás és Tanulmányok

Szabó Lajos: Fejlesztési projektek fenntarthatósága

Projektekkel manapság az élet számos területén találkozunk. A nagy infrastrukturális beruházások – metróépítés, hídépítés, vasút- vagy autópálya-építés, lakóparkok létrehozása – projektek keretében jönnek létre. A nagyvállalatok gyakorlatában az új termékek kifejlesztésére, új szolgáltatások kialakítására és piaci bevezetésére, új rendszerek létrehozására és bevezetésére projekteket hoznak létre. Nemzetközi és hazai sport- és kulturális rendezvények szervezése, és lebonyolítása kapcsán is a legöbbet említett kifejezés a projekt. Hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásával pedig a kis- és középvállalkozások, valamint a közszféra szereplői körében is rohamosan terjed a projektkultúra, terjednek a projektmenedzsment-ismeretek, – módszerek és -technikák. Napjainkban tehát projektben dolgozunk, projektek között élünk. A projektek a szervezeti stratégiák részévé váltak, a projektmenedzsment a stratégiai menedzsment integrált része lett. (…)

A könyv egy, a projektek fenntarthatóságának értékelésére kifejlesztett módszertani innovációt mutat be. Központi eleme a PSEM modell (Project Sustainability Excellence Model). A modell önmagában egy termék-innováció, amelyet tanácsadói területen alkalmazva a szervezeti projektek új szempontok szerinti elemzésére, ezáltal a sikerük javítására, növelésére használhatunk. Ebben az értelemben már szolgáltatás-innovációról is beszélhetünk. Amennyiben a szervezeti projektek kialakításánál, tervezésénél és megvalósításánál figyelembe vesszük a modell kritériumait, az a projektekkel összefüggő szervezeti változásokat is magával vonhat. Hosszabb távon tehát a modell szervezeti innovációhoz is vezethet. /Részlet a bevezetőből/

Tartalomjegyzék

2017
130 oldal
978-615-80529-2-4

Ár: 1500 Ft

Kedvezményes ár: 750 Ft

A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az alábbi LINKRE kattintva. A kötetet postán juttatjuk el, ennek költségei a vásárlót terhelik.

A könyv elérhető a Prospero Internetes Könyváruházban is, a következő linken: https://www.prosperod.hu/katalogus/