Engedélyek beállítása

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk. Az alábbiakban az egyes kategóriák alatt részletes információkat talál minden sütiről.

A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz. ... 

Mindig aktív

A szükséges sütik döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni.Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.

Nincs megjeleníthető cookie.

A funkcionális sütik segítenek bizonyos funkciók végrehajtásában, például a weboldal tartalmának megosztásában a közösségi média platformokon, visszajelzések gyűjtésében és más, harmadik féltől származó funkciókban.

Nincs megjeleníthető cookie.

Analitikai sütiket használnak annak megértésére, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a weboldallal. Ezek a cookie-k segítséget nyújtanak a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalmi forrásról stb.

Nincs megjeleníthető cookie.

A teljesítmény-sütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, amelyek hozzájárulnak a látogatók jobb felhasználói élményének biztosításához.

Nincs megjeleníthető cookie.

A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat személyre szabott hirdetésekkel juttassák el a korábban meglátogatott oldalak alapján, és elemezzék a hirdetési kampány hatékonyságát.

Nincs megjeleníthető cookie.

Kutatás és Tanulmányok

Rejtett értékek a Bakonyban – Bakonynána mesélő szakácskönyve

Szabó Mariann, FTI-iASK kutató és Keszey Judit közös írása megjelent a Nők Lapja online portálján 2023-ban.

„A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (…) programévet többéves előkészítő folyamat előzte meg, melybe a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) a Semmi különös? A Bakony ékkövei! projekttel kapcsolódott be 2022-ben. (..) Ez év júliusában egy kéthetes terepmunka során a szakértői csapatok felméréseket végeztek a települések rejtett kincseiről. Vizsgálódásaik során feltérképezték a falvakat és a környező tájat, interjúkat, mentális térképeket készítettek, egyeztetéseket folytattak a jelentős civil szervezetekkel, levéltári kutatást végeztek, hagyatékokat, gyűjteményeket tekintettek át.A kutatás üde színfoltja volt Bakonynána gasztronómiai örökségének feltárása. Az „Életek és ételek” sorozatban 16 interjú készült, melyek nem csak konyhák titkaiba, de a falusi mindennapokba és az ott lakók életébe is bepillantást engednek. A felvételek gyűjteménye pedig egy – online szabadon hozzáférhető – igazi élő, mesélő szakácskönyvvé vált.”

A teljes szövegű cikk elérhető ITT.