Rólunk

Tokaji Nagy Erzsébet

Tokaji Nagy Erzsébet a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete könyvtárásnak szakmai tanácsadója és a Németh László Szakkollégium kutatócsoportjának vezető kutatója. 1988-ban doktorált az ELTE Bölcsészettudományi Karán, irodalomtudományi és könyvtártudományi doktorként, ahol kutatási témája Cserépfalvi Imre könyvkiadói tevékenysége és kiadványainak kritikai fogadtatása volt. Tokaji Nagy Erzsébet 1983–1991 között a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Könyvtári Tanszékének oktatója, ezt követően nyugdíjba vonulásáig az Országos Lelőhely-Koordinációs és Dokumentumellátó Osztály munkatársa, 2003–17-ig az Országos Széchenyi Könyvtár Tájékoztató és Olvasószolgálatának főkönyvtárosa és osztályvezetője volt. A Libinfo (Magyar Könyvtárak Internetes Tájékoztató Szolgáltatása) kiépítésében alapító tag.
Szakmai tevékenységéért 2017-ben Széchenyi Ferenc emlékéremmel díjazták.
Könyvtárosi pályája mellett Tokaji Nagy Erzsébet a Kilátó című főiskolai diáklap főszerkesztője és kezdeményezője, illetve egyik aktív „dolgozója” volt a szakkollégiumi rendszer főiskolán történő kiépítésének és működtetésének.

Legfrissebb publikációi:

Daliás idők (A szombathelyi Németh László Szakkollégium története)

Társszerzők: Sümegi István, Szabó Gábor, Szommer Ildikó, várható megjelenés: 2021

Szabó Zoltán. Budapest, Kortárs Könyvkiadó-Országos Széchényi Könyvtár, 2018. 570, p.

Társszerző: Szádeczky-Kardoss Zsófia

„kihívott magyar végzet”. Kovács Imre (1913–1980). Budapest, PC Magiszter Alapítvány, 2015. 88 p. 1 t. Társszerző: Szádeczky-Kardoss Zsófia