Rólunk

Szentes Tamás

Szentes J. Tamás a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem Professor Emeritusa.

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett egyetemi doktori címet 1959-ben, 1964-ben pedig a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa lett. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Világgazdaságtani Tanszékének docense, valamint az MTA Afro-Ázsiai Kutató Központjának (1971-1974) vezető kutatója volt.

A Kelet-afrikai Társadalomtudományi Tanács (East African Social Science Council), a Tanzániai Gazdasági Társaság (Economic Society of Tanzania) és az ENSZ számos szakértői csoportjának munkájában részt vállalt, köztük az ENSZ Közgyűlésének a kevésbé fejlett ország osztályozására létrehozott csoportjában (1971), illetve a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (1975) foglalkoztatással kapcsolatos konferenciáját szervező bizottságban.

Számos szakértői konferencia megszervezésében szerepelt vállalt: ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), az UNESCO, az ENSZ Egyetem (UNU-WIDER), UNRISD, illetve a Sorbonne UNCSTD konferenciát szervező albizottságának és az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciáját szervező operatív bizottságának munkáját segítette.

Az Association Mondiale de Perspective Sociale és az Ecoforum for Peace alapító tagja, valamint a World Association of International Relations alelnöke.

Tagja az African Modernization and Development című SAGE sorozat, illetve a Scandinavian Journal of Development Alternatives, the Journal of Peace Research, the Review of African Political Economy, Studies on Developing Countries és a Development and Peace folyóirat nemzetközi szerkesztőbizottságnak.