Rólunk

Simon Attila

Simon Attila

Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, jogász és európai jogi szakjogász végzettségű, a Veszprémi Pannon Egyetem Díszpolgára és címzetes egyetemi docense. 2005. szeptembere óta vezeti vezérigazgatóként a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t, ahol 1994. év óta dolgozik. Gondolkodásában kulcsfontosságú a sikeres, nyereséges és hatékony működés, a pénzügyi stabilitás, a szociális és gazdasági egység egyensúlya és a stratégiai gondolkodás. Mindezek mellett hangsúlyt fektet a kulturális misszió gyakorlására, amelynek eredményeképpen az elmúlt években több száz kulturális Herendi porcelán kiállítás nyílt Magyarországon és külföldön egyaránt. Stratégiájában az eredményorientáltság és a társadalmi misszió mellett harmadik elemként megjelenik a szolidaritás gondolatisága is. Véleménye szerint szolidárisnak kell lenni a világgal szemben, az országgal szemben, ahol élünk és dolgozunk, és szolidárisnak kell lenni a helyi közösségekkel szemben.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezetése alatt 2011. évben Magyarországon egyedüli vállalatként, a francia Comite Colbert Luxusipari Szövetség tagja lett, 2020. évben   Családbarát Munkahely címet nyerte el, 2013. évben a Herendi porcelán Hungarikum lett, majd az elmúlt évtizedek sikeres vállalatépítési munkáját igazolja, hogy a Budapesti Értéktőzsde 2019. évben az 50 legsikeresebb magyarországi vállalkozása közé sorolta az általa vezetett céget. Munkássága alatt a Herendi Porcelánmanufaktúra versenytársai előtt világelső porcelánmanufaktúrává vált, ha a nyereséges működést, az export piacok számát (60 ország) és a munkavállalói létszámot (650 fő) nézzük, akkor ez bátran állítható. Vezérigazgatói tevékenysége alatt a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. minden évben nyereségesen működött.

2020. februárjában a magyar FORBES Magazin címlapírása jelent meg róla, 2022. évben pedig a Frankfurter Allgemeine Zeitungban jelent meg róla hosszabb írás.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar (Veszprém), a Széchenyi István Egyetem Gazdaságtudományi Kar (Győr) és a Deák Ferenc Állam és Jogtudományi Kar (Győr) óraadó oktatója (Corporate Governance).

Dr. Simon Attila a Magyar Formatervezési Tanács tagja, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségi tagja, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar (Győr) Társadalmi Tanács tagja, a Magyar Védjegy Egyesület Elnökségi tagja, a Budapesti Vonósok Alapítvány (Budapest) Felügyelő Bizottságának tagja.

Számos társadalmi tisztsége mellett 2022. októberétől a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI – iASK) (Kőszeg) Tanácsadó Testületének tagja.

Dr. Simon Attila a Magyar Arany Érdemkereszt tulajdonosa, a Pannon Egyetem Díszpolgára és a Gazdaságtudományi Karának Pro Facultate Díjasa, címzetes egyetemi docense, illetve a győri Széchenyi Egyetem, Deák Ferenc Állam és Jogtudományi Karának Pro Facultate kitüntetettje.