About Us

Monostori Katalin

Monostori Katalin – szociálpolitikus, jelnyelvi tolmács. Célja, hogy a fogyatékos embereket segítse az élet minden területén az egyenlő esélyű hozzáféréshez.

2005 – szerzett MA diplomát az Eötvös Lorand Tudományegyetem Társadalomtudományi Tanszékén, Szociálpolitika szakon.
2002 óta az Egyenlő esélyekért! Alapítványnál dolgozik, ahol az egyetemi évek alatt gyakornokként, majd később segítőként is dolgozott. 2005 óta vezeti fogyatékos emberek nappali ellátást.
2009 óta Playback – színházi terápiás csoportot tart, melyeken a Playback színház módszereivel segít a fogyatékos embereknek feldolgozni mindennapi életük örömeit, bánatait.
2012 óta oktat a szociális területen dolgozó ápoló-gondozókat, terápiás szakembereket a könnyen érthető kommunikáció módszereire, illetve az intézményi férőhely kiváltással kapcsolatos módszerekre a Kézenfogva Alapítvány, illetve a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ keretein belül.  2016 óta szociális ápoló-gondozó képzésben oktat szociálpolitikát, jogot, társadalomismeretet és szociális etikát.
2017 óta szabadúszó jelnyelvi tolmácsként is dolgozik. Célja a hallássérült emberek egyenlő esélyű hozzáférésnek biztosítás az élet minden területén.