Rólunk

Marjanovic, Marjan

Marjan Marjanovic

Marjanovic, Marjan

Marjan Marjanovic az iASK ösztöndíjas kutatója. A University College London Bartlett School of Planning doktori kutatója és vezető posztgraduális tanársegédje, valamint a Banja Luka-i Egyetem Területrendezési Tanszékének oktatója. Fulbright-ösztöndíjas volt az Illinois – Chicagói Egyetem Várostervezés és várospolitika tanszékén, valamint Frédéric Bastiat ösztöndíjas a George Mason Egyetemen.

Az általa tanított témák: Interdiszciplináris kutatási módszerek; Regionális fejlesztés, tervezés és politika globális kontextusban; Összehasonlító tervezési rendszerek és kultúrák; Tervezési elméletek; Tervezési kutatási módszerek; Európai területrendezés; Zöld jövő; Menedzsment épített környezet szakemberek számára; Turisztikai tervezés és fejlesztés.

Tagja az AESOP (Association of European Schools of Planning) nevű szervezetnek. Kutatási területei: területrendezés, kormányzás, közpolitika, fenntarthatósági átmenetek.

Témák: városi kormányzás és politika, tervezés a zsugorodó városok számára, stratégiai területi tervezés, tervezéselmélet, körforgásos gazdaság és európai területi tervezés.