About Us

Lantos Zoltán

A KRAFT Társadalmi Innováció szakmai vezetője immunológus, viselkedési közgazdaságtan és művészetterápiás végzettséggel.

Immunológus kutatóként kezdte pályáját az ELTE Immunológiai Tanszékén, ezt követően Svédországban és Magyarországon profi atléta és tájfutó volt, legjobb eredményei 2:14:15 maratoni távon és tájfutó világbajnoki 4. helyezés. Különböző vezetői pozíciókat töltött be a gyógyszeriparban, egészségipari és egészségügyi tanácsadóként, egészségélmény kutatások globális igazgatójaként, a hazai egészségügyi rendszer kormányzati innovációs programjában és egyénközpontú egészségszolgáltatások fejlesztésében.

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének külső munkatársa, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar meghívott előadója. Számos egyénközpontú egészségszolgáltatás témájú cikk, kiadvány és könyvfejezet szerzője, illetve társszerzője.

Tudományos munkája során gyógyszeripari márkamodellt, feltáró kutatási módszereket és az egyénközpontú egészség-ökoszisztéma közgazdasági modelljét dolgozta ki.

Több egészségügyi program úttörője hazánkban, először tervezett és indított Magyarországon terápiahűség programot, vezetett be eHealth alkalmazásokat otthoni diagnosztikával, internetes és telefonos betegtájékoztatással, hozott létre egészségpénztári támogatású egyénközpontú kezelési programot, dolgozta ki a tételes gyógyszerfinanszírozási modellt, valamint az egészségtanácsadás módszertanát, részt vett az első Egészségfejlesztési Iroda elindításában, elterjesztette Magyarországon az értékközpontú egészségügy közgazdasági modelljét és alapozta meg a praxisközösségi pilot programok elindítását.

Jelenlegi kutatási területei az egyénközpontú egészség-ökoszisztéma fejlesztése, a regionális együttműködések hálózatának fejlesztése, a hibrid értéklánc alkalmazási területei, interdiszciplináris adatelemzésekre alapozott társadalmi fejlesztések, algoritmusok alkalmazása az egészséggel kapcsolatos döntésekben, valamint az egyéni fejlődés és önismeret széleskörű megvalósításának lehetőségei, társadalmi hasznossága.