About Us

Kosztyán Zsolt

Kosztyán Zsolt Tibor tudományos főmunkatárs, MTA-PE Budapest Rangsor Kutatócsoport; intézeti tanszékvezető, egyetemi docens, Pannon Egyetem, Kvantitatív Módszerek Intézeti Tanszék

Kutatási területe: komplex rendszerek menedzsmentje, hálózatos modellezése, különös tekintettel a projekt-, termelés- és karbantartás-menedzsment problémák hálózatalapú modellezésére. Kutatási területe ötvözi az alkalmazott informatika, a hálózattudományok és a menedzsment tudományok területeit.

MTA-VEAB év kutatója 2013. Magyary Zoltán, Bolyai János és Új Nemzeti Kiválóság Programok posztdoktori ösztöndíjasa. A Neumann János Számítógéptudományi Társaság, Gazdaságinformatikai Oktatási és Kutatási Fórum (http://gikof.njszt.hu), valamint a PMUni International Network for Professional Education and Research in Process and Project Management szervezetek elnökségi tagja.

Ösztöndíjas munkája az iASK-ban

Többszintű hálózatelemzési modellek kialakítása a gazdasági egyenlőtlenségek és aszimmetriák vizsgálatára

A kutatás fő célja a hálózatok aszimmetriájának segítségével a gazdasági egyenlőtlenségek modellezése. A kidolgozandó módszer bármely gazdasági hálózat esetén alkalmazható, ugyanakkor a korábbi évek kutatómunkájának köszönhetően, azonnal tesztelhető a tisztított és előkészített Európai Unió által finanszírozott projekt-együttműködési és ERASMUS mobilitási hálózatokon.

A javasolt kutatás a hálózat elemzés egy új aspektusával, a hálózati tulajdonságok gazdasági modellezésével foglalkozik. A javasolt többszintű hálózati megközelítések és modellek a kutatók számára lehetővé teszik a különböző típusú társadalmi hálózatok, például az együttműködési és mobilitási hálózatok összekapcsolását, és azok együttes elemzését. Az MTA-PE Budapesti Rangsor Kutatócsoporttal folytatott együttműködésnek köszönhetően az egyik legnagyobb, tisztított együttműködési és mobilitási hálózatok elemzésére nyílik lehetőség, melyek vizsgálata konkrét javaslatok kidolgozására adhat lehetőséget a magyar és az európai döntéshozók számára.