Kutatás és tanulmányok

Novemberben rendezik meg az V. Blue Sky konferenciát

Sólymok és galambok a kék égen

 

Béke és háború: együttműködés és pusztítás a 21. században címmel november 20-21-én, ötödik alkalommal rendezik meg a Blue Sky konferenciát Budapesten, a BTK Zenetudományi Intézetben. A szervezők: a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, az UNESCO Örökségmenedzsment és Fenntarthatóság Tanszéke, a Pannon Egyetem Kőszegi Kampusza, és az ISES Alapítvány.

A gyorsan változó és bizonytalan világban egyre fontosabbá válik a folyamatok megértése, és a jövőre vonatkozó lehető legoptimálisabb forgatókönyvek megismerése. Az olyan globális kihívások, mint az éghajlati és a geopolitikai változások, vagy épp az élelmezésbiztonság megteremtése soha nem voltak ennyire aktuálisak. A világ válaszúthoz érkezett, és rajtunk múlik, melyik út mellett döntünk. A konferencia feltárja a különböző területek összefüggéseit, és elősegíti a globális örökségről, a jövő műveltségéről, és az egymással összefüggő válságok innovatív megoldásairól szóló interdiszciplináris párbeszédet.

 

A konferencia négy nagy témakört jár körül:

Az első Európa jövőjével foglalkozik, a globális hatalmi eltolódásokat elemzi, amely az ukrajnai konfliktus háborús fenyegetése, és a fegyverkezési verseny okozta geopolitikai változásokat helyezi középpontba. Ezt követően a rugalmasság, az alkalmazkodóképesség, a reziliencia lesz a vizsgálat tárgyaAz előadók ebben a panelben a földminőség, az élelmezés- és a vízbiztonság fenntartása közötti kölcsönhatást vizsgálják. Majd a fenntarthatóság, az ellenállóképesség, és az energiastratégiák kritikus kapcsolódási pontjait vitatják meg a kutatók, végezetül a jövő műveltsége, a művészetek és a tudományok összekapcsolódása kerül terítékre.

 

A konferenciára regisztráció szükséges! 

Regisztráció a konferenciára: [email protected]

További információ: 
Kapcsolattartók: Ivana Stepanović: [email protected] , Kővári Ágnes: [email protected]

 

A konferencia programja angolul itt érhető el:

https://iask.hu/en/the-5th-european-bluesky-conference/

A konferencia programja magyarul itt érhető el: Blue Sky_konferencia programja magyarul