Kutatás és tanulmányok

Műanyagipari innovációs nap az FTI-iASK-ban

a KVA Interreg projekt műanyagipari szakmai ágazatának szervezésében

Időpont:         2018 május 23-a, 9.00.

Helyszín:        Kőszeg, Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Chernél utca 16.Zwinger Öreg Torony

A találkozó célja:

Innováció-ösztönző vállalkozói rendezvény szervezése

  • szakmai előadásokkal, innovatív témák bemutatásával,
  • az osztrák-magyar kétoldalú kapcsolatok lehetőségeinek ismertetésével,
  • ágazati akciócsoport találkozó az együttműködések megvalósítás érdekében.

 

Program 

A./ Tájékoztató a Digitális Transzformáció és Ipar 4.0. képzésre vonatkozóan a házigazda Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete részéről.

B./ Kötetlen beszélgetés:

a térségben tevékenykedő vállalkozások, cégek bemutatkozása, a jelenleg aktuális fejlesztendők összefoglalása.

C./ A szakmai program kialakítása a térségben működő műanyagipari cégek és vállalkozások igényfelmérése alapján kerül pontosításra.

Ajánlott témák:

  1. A Magyar Műanyagipari Szövetség (MMSZ) tevékenysége, a szakember ellátás érdekében kifejtett aktivitásai a magyar oktatási rendszerhez kapcsolódóan huplast.hu.
  2. A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara (GYMSKIK) önkéntes és regisztrált műanyag ipari tagjai körében végzett képzéssel, munkaerő fejlesztési lehetősé-gekkel kapcsolatos felmérésének tapasztalatai. A hazai és a külföldi tulajdonban lévő cégek a nemzetközi piacra termelnek, világszínvonalú gépekkel, szerszámokkal, ezért ennek az elvárásnak megfelelő, hatékony szinten teljesítő szakemberekre van szükségük.
  3. A Széchenyi Egyetem laborszolgáltatásai, jövőbeni tervei a polimer technológiák területén. 3D fémnyomtatás szerepe a polimer technológiákban (metalprinting.hu), a Polimertechnológia Laboratórium bemutatása, (http://att.sze.hu/polimertechnologia-laboratorium).
  4. Digitális Transzformáció és Ipar 4.0 konzultáció. Már tisztázott alapfogalmak, jelenlegi realitások egyeztetése. Elérhető képzési lehetőségek ismertetése.
  5. Az Ausztriában működő Burgenlandi Műanyagipari Klaszter tagjai, műkődési céljai fő tevékenysége, kapcsolatépítési lehetőségek bemutatása.
  6. A határon átnyúló műanyagipari hálózatfejlesztés eddigi aktivitásai, tapasztalatai, további tervek a 2018/19-es évre (regionetcompetitive.eu).