Kutatás és Tanulmányok

Markovits Szabina: A KRAFT bennünk van

A város- és régiófejlesztés sokféle módja létezik. Számos irányzat, felfogás, modell és módszer ismert ebben a témakörben. A KRAFT – kreatív város, fenntartható vidék-program nemcsak egy az ismert megközelítések  és modellek közül, hanem jóval több annál. Úgy próbálja meg a fejlesztési irányokat kijelölni és megvalósítani, hogy egyrészt kihasználja a városban, régióban meglévő kreatív és innovatív potenciálokat, másrészt a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve a lakosság, a civil társadalom, a kormányzat és az önkormányzat, valamint a gazdasági élet szereplőinek együttműködésére épít. A jövő alakítása, építése tehát nem szigetszerűen jön létre, hanem kreatív, fenntartható, kooperáció-orientált fejlesztések által. (…)

E könyv jelentősége abban rejlik, hogy visszaadja a KRAFT-program lényegét, megmutatja, hol tartanak a fejlesztések, mi valósult meg az eddigi elképzelésekből, és mi várható a jövőben. Objektív és őszinte művet olvashatunk, hiszen a szerző az eredmények, a sikerek mellett rámutat a problémákra, a nehézségekre, hiányosságokra is. Ez csak tovább növeli a könyv értékét.

A szerző kőszegi lakosként számos orgánumon keresztül maga is tájékozott az éppen aktuális fejleményekről, valamint értesül a helyiek megítéléséről is. Számára, ami leginkább érdekes, annak a vizsgálata, hogyan valósul meg a helyiek összefogása. Az empirikus vizsgálatok két érintett csoportot szólít meg: a lakosságot és a program kulcsszereplőit. Mindkét felmérés alátámasztja az eddig leírtakat, de előre is vetíti: ha megyünk tovább kitartóan a megkezdett úton, révbe fogunk érni!

(Részlet az előszóból, írta Szabó Lajos)

Tartalomjegyzék

2017
99 oldal
978-615-5742-00-2

Ár: 1500 Ft

Kedvezményes ár: 750 Ft

A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az alábbi LINKRE kattintva. A kötetet postán juttatjuk el, ennek költségei a vásárlót terhelik.

A könyv elérhető a Prospero Internetes Könyváruházban is, a következő linken: https://www.prosperod.hu/katalogus/