Kutatás és tanulmányok

Kitüntették Miszlivetz Ferencet, az FTI-iASK főigazgatóját

Átadták Vas megye kitüntető díjait a Nemzeti Ünnepen. A Megyeháza Dísztermében Majthényi László a Vas megyei Közgyűlés elnöke és Balázsy Péter megyei főjegyző adta át a megye kitüntetéseit.
Büszkeséggel köszöntjük a két kőszegi kitüntetettet: Prof. Dr. Miszlivetz Ferenc tudományos kutató és szervező munkájáért Vas megye Pungor Ernő-díját, Koltay Árpád a Kőszegi Sportegyesület tenisz szakosztályvezetője Lóránt Gyula-díjat vehetett át.
Miszlivetz Ferenc a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének alapítója és Főigazgatója. Jean Monnet ad personam professzor, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének tudományos tanácsadója. A KRAFT integrált város és vidéke koncepció kidolgozója. Kutatási területei: a demokrácia elmélete és gyakorlata, a civil társadalom, Közép-Európa és Európa-tanulmányok, globalizáció, fenntarthatóság. Számos európai és amerikai egyetemen tartott előadásokat, tanított és kutatott. 2018-ig a Bolognai Egyetem állandó vendégprofesszora volt. 2012-ben a Columbia Egyetemen Deák ösztöndíjas vendégprofesszoraként tanított New York-ban. Miszlivetz professzor alapítója és elnöke a Társadalomtudományok és Európa Tanulmányok Intézete Alapítványának Kőszegen (Jean Monnet Kiválósági Központ). 2012 óta az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága Társadalomtudományi Szakbizottságának elnöke, a kőszegi UNESCO Cultural Heritage Management and Sustainability UNESCO tanszék irányítója.
Minden kitüntetettnek szeretettel gratulálunk!