Kutatás és tanulmányok

Kínai diákok Kőszegen

A Shaoxing-i Zheijang Yuexiu Idegen Nyelvek Egyetemének 18 közgazdász- és üzleti menedzsment hallgatója és vezetőjük látogatott május első hetében a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetéhez. Útjukat a kínai egyetem rektorhelyettese által vezetett küldöttség 2018 őszi látogatása előzte meg.

A hallgatóknak lehetőségük volt megtapasztalni a helyi kulturális örökség-menedzsment gyakorlatát, amelyet Mátay Mónika történész kőszegi példákon és a szombathelyi római Isis-templom, az ISEUM teljes rekonstrukcióján keresztül mutatott be. Előadásokat hallgattak a globális kihívások regionális hatásairól, a Közép-Európát és Kelet-Ázsiát összekötő értékláncokról, a közép-európai üzleti szokásokról és arról, miként hatnak a globális trendek Közép-Európában. Megismerkedtek a Pannon Egyetem tanulmányi programjaival, köztük a kőszegi Nemzetközi Tanulmányok mesterkurzussal, és találkoztak ott tanuló külföldi diákok csoportjával.


A Zheijang Yuexiu Egyetemet 1981-ben alapították a 3000 éves Shaoxingban. A két campus-án tanuló mintegy 16.500 hallgató és az 1.000 fős oktatói gárda 33 országból érkezett. Az egyetemen tizenegy kar és főiskola működik.

 
Az iASK, a Pannónia Egyetem és a ZYUFL az együttműködés bővítésének következő lépéseként várhatóan a közeljövőben háromoldalú együttműködési megállapodást ír alá.