Kutatás és tanulmányok

Kiemelkedő női vezetők között díjazták Bogyay Katalint

Bogyay Katalin Magyarország ENSZ-nagykövete nyerte el a Celebrating Women International nőjogi szervezet Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető – 2017 díját (Women of Distinction 2017 Global Leadership Award). Az elismerést a nagykövet szombaton veszi át Nassauban.

Bogyay Katalint az UNESCO Közgyűlés korábbi elnökét több évtizedes kiemelkedő nemzetközi munkájáért, az évek alatt, emberek százainak életébe hozott pozitív változásokért, a világ megsegítéséért és jobbá tételéért való elkötelezettségéért jutalmazzák az elismeréssel.

A nemzetközi díjat Bogyay Katalin mellett Laura Bush, korábbi amerikai First Lady, Baroness Patricia Scotland, az Angol Nemzetközösség főtitkára, Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere, Kamla Persad-Bissessar, Trinidad és Tobagó korábbi miniszterelnöke és Michelle Muscat, a máltai First Lady kapják.

A nagykövet az MTI-nek elmondta, hogy októberben vehette át az ENSZ-hez akkreditált civil szervezetektől az ENSZ Szellemisége díjat, valamint az Értékteljes Világért Békedíjat, amelyek ugyanarról szólnak, mint a mostani, nőjogi szervezet kitüntetése: „olyan női vezetőket ismernek el, akik nemzetközi szinten egyrészt példaképek tudnak lenni, tudnak másokat inspirálni, másrészt olyan gazdag életúttal rendelkeznek, amelyen keresztül be tudják mutatni, hogy mire képesek a nők”.

Bogyay Katalin az FTI-iASK Tanácsadó Testületének a tagja is egyben.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!