Kutatás és Tanulmányok

Élni és dolgozni a digitális világban

Élni és dolgozni a digitális világban / Szerk. Gaál Zoltán

„A kötetben megjelent  tanulmányok lényegében a szigmoid görbe  – amely egy elfektetett  S alakú görbe – bázisán keletkezett második görbe szerinti gondolkodás szellemiségében íródtak. A kisebb méretű szervezetek, így a vállalkozások is, egykor átlagosan 40 évig működtek, majd megszűntek, vagy akvizíció áldozatai lettek. Mára ez az idő jelentősen, egyes becslések szerint 10 évre csökkent. A görbe sebessége gyorsuló, az informatika szerepének további erősödése, az exponenciális technológiai fejlődés, és a tudás felezési idejének csökkenése eredményeképpen. Az első görbe sikere miatt előfordulhat, hogy nem vesszük észre az új technológiában vagy egy új piacban rejlő lehetőségeket. Az új technológia mindennap új görbékre kínál esélyt.

Az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a kormányok, valamint a vállalkozások kihívása abban rejlik, hogy ezeket észrevegyék, megragadják és kerüljék a bomlasztó innováció problémáját. A kötet tanulmányai a változásokkal kapcsolatos társadalmi, foglalkoztatási, oktatási és szervezeti problémákat összegzik és rávilágítanak a paradigmaváltás szükségességére. A kötet egyik fontos üzenete, hogy az üzleti életben önmagunkkal is versenyezni kell, akár meglévő termékeinket és szolgáltatásainkat is fel kell áldozni. Ezért szánjuk el magunkat akkor, amikor még minden rendben van.” (A szerkesztő)

 

2018.

240 oldal

978-615-5742-04-0

Ár: 2400 Ft

Kedvezményes ár: 1.200 Ft

A könyv megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az alábbi LINKRE kattintva. A kötetet postán juttatjuk el, ennek költségei a vásárlót terhelik.

A könyv elérhető a Prospero Internetes Könyváruházban is, a következő linken: https://www.prosperod.hu/katalogus/