Kutatás és tanulmányok

Elismert életutak a Szabad Királyi Városnapon

„Ad Memoriam Obsidionis Kőszegiensis”
Kőszeg városért díjat kapott Miszlivetz Ferenc az FTI-IASK főigazgatója a Királyi városnapon a városi önkormányzattól.
Az elismerést Huber László adta át a Jurisics Vár Lovagtermében az ünnepi közgyűlés keretei között.

A Szabad Királyi Városnap alkalmából ünnepi testületi ülést tartottak a városatyák Kőszegen a Jurisics-vár lovagtermében, ahol rangos díjakat adtak át.

Számos elismerés talált gazdára Kőszegen a Szabad Királyi Városnapon, ahol olyan embereket díjaztak, akik sokat tettek a település sikeréért. Köztük Miszlivetz Ferenc professzort, az FTI-iASK főigazgatóját, aki a Kőszeg városért díjat kapta.

 

Kőszeg Város Díszpolgára címet idén Gráf Zsuzsanna kapta, aki az idei nagyszabású Kodály-ünnep megálmodásában és szervezésében vezető szerepet vállalt.

Kőszeg Városért Díjat vehetett át prof. dr. Miszlivetz Ferenc szociológus, történész, tanár, az MTA doktora és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgatója, aki a KRAFT program vezetőjeként sokat tett azért, hogy tovább fejlődjön Kőszeg szellemi élete. Ugyancsak ezt a díjat vehette át Németh János tanár és festőművész, a helyi civil szervezetek meghatározó alakja. Pro Communitate Díj köz-igazgatási tagozata elismerésben részesült dr. Nagy Edina aljegyző, a díj oktatási, kulturális tagozatában pedig Tóthárpád Ferenc és Szalai Barnabásné. Kőszeg Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét vehette át Kondicsné Lőb Ildikó, Gurisatti Gábor, Baranyai Tibor és Pochánné Polesznyák Ágota. Kőszeg Város Európai Kapcsolataiért Kitüntető Oklevelet kapott Lepold Ágnes Boglárka, Nagy Marietta Ágnes, Ing. Karol Kvál, Szenc városának polgármestere és Vrabel Anna, Nyitragerencsér polgármestere.

Jó tanuló, jó sportoló elismeréseket is átadtak és a Viriliseket, azaz a legtöbb adót fizető vállalkozókat és vállalkozásokat is díjazták.