Kutatás és tanulmányok

A KRAFT csapat a 24. Nemzetközi Fenntartható Fejlődés Kutatási Társaság konferenciáján Messinában

 

Elfogadták a KRAFT-Központ négy kutatójának (Dr. Gaál Zoltán, Dr. Szabó Lajos, Szabó Mariann és Dr. Zilahy Gyula) „KRAFT-Index: Kreatív Város – Fenntartható Vidék” munkacímű tanulmányát előadásra a 24. International Sustainable Development Research Society Konferenciára, amelyet 2018. június 13-15. között Messinában rendeznek meg a Messinai Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A konferenciasorozatért felelős .

International Sustainable Development Research Society az idei konferencia témájául „A fenntartható világot elősegítő tevékenységek köre: az elmélettől a gyakorlatig” c. választotta.

A konferencia-előadásban kutatóink a KRAFT-Index fejlesztésének történetéről, a különböző érintett csoportok (’stakeholderek’, úgy is mint a polgármesterek, helyi fejlesztésért felelős önkormányzati munkatársak) és az Intézeten belüli más Centerekkel való együttműködés hatásáról, a Központon belüli interdiszciplináris kutatócsoport (menedzsment, jog, turizmus, fenntarthatóság, területfejlesztés) munkájáról, az Index által lefedett területek kiválasztásáról, a lakossági, önkormányzati és vállalati adatgyűjtés, -értékelés folyamatairól, menedzsmentjéről és eredményeiről számolnak be a nemzetközi közönség előtt.