Kutatás és tanulmányok

A Fuji Nyilatkozat 7. évfordulójának ünnepe a Béke Szimfóniája imaesten

A Fuji Nyilatkozatot 2015 májusában indították útjára a Fuji Menedékhelyen tartott nagyszabású megnyitó ünnepségen. Azóta hagyománnyá vált, hogy a Fuji Nyilatkozat évfordulóit a Béke Imák Szimfóniája rendezvényen ünnepeljék, amelyet minden évben a Fuji hegy lábánál tartanak. Idén májusban a Fudzsi-nyilatkozat 7. évfordulója kapcsán ismét megünnepeljük a Békeimádságok Szimfóniája élő közvetítésével a Fuji-szentélyből.

A Fuji Nyilatkozat három kezdeményezője, László Ervin, Hiroo és Masami Saionji voltak.

A Fuji Nyilatkozat alapelvei az egység és a sokszínűség szellemét emelik ki, olyan értékeket, amelyekre a mai világban egyre nagyobb szükség van.

A Fuji Nyilatkozatot több mint 60 partnerszervezet és 200 tiszteletbeli aláíró támogatja a világ minden tájáról, köztük úttörő tudósok, művészek, írók, pedagógusok és a béke szószólói, akiknek közös elképzelésük van egy békés és virágzó világról.

A 2015. évi Fuji Nyilatkozathoz Miszlivetz Ferenc és Jody Jensen által írt Globális átalakulás alapvető politikai és társadalmi változás, konstruktív politikai innováció és felelős társadalomtudományok – Tanulmány az új civilizáció megteremtésének gyakorlati lépéseiről” c. esszét, ITT olvashatnak angolul.

Helyszín: Fuji Menedékhely – Japán
Időpont: 2022. május 15. vasárnap 11:00 – 13:30 óra között

További részletekért: https://www.symphonyofpeaceprayers.com/soppatfuji/sopp-2022/