Kutatás és tanulmányok

2. UNESCO MOST Nemzetközi Téli Iskola az FTI-iASK szervezésében 2020. február 24-28. között

Miben és kiben bízhatunk? – Az eszmék fenntarthatósága és a kontinenseken átívelő értékek újraértékelése

UNESCO Társadalmi Átalakulás Menedzsment kurzus és Nemzetközi Téli Iskoláját 2020. február 24-28. között tartjuk Kőszegen.

Az UNESCO 2020. évi Nemzetközi Téli Iskolájának a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) ad otthont.

A négynapos rendezvény a szervezet MOST – Management of Social Transformations – programjának támogatásával valósul meg, központi programja: a környezeti változások és az azokhoz köthető társadalmi folyamatok vizsgálata és elemzése.

Koncepció:

Az egyre összetettebb globális politika a világ minden táján felgyorsítja a társadalmi átalakulást. A gyors változások, valamint a polgárok körében kialakult hiedelmek és normák közötti feszültség megingatja a kölcsönös és intézményi bizalmat. Hogy a szupracionális szervezetek és egyéb globális intézmények, vagy a nemzeti politikai megoldásokhoz való visszatérés tudja-e jobban kezelni ezeket a kérdéseket – ezzel foglalkozik az idei UNESCO MOST Téli Iskola.

Az Iskola kérdéseket feszeget: Mi váltotta ki a posztliberális rendszerek felemelkedését? Ennek mi a hatása az intézményi bizalomra helyi, nemzeti és nemzetek feletti szinten? Pusztán átmeneti globális zavarról van-e szó, amely az idő múlásával gyengülni fog, amikor majd új kihívások jelentkeznek?

A tapasztalt kutatók, széles látókörű aktivisták és állami tisztviselők előadásainak célja inspirálni a gondolkodást a bizalom megteremtéséről és helyreállításáról a globális, regionális és az alsóbb szintű kormányzás és politika szintjén. A MOST Iskola kapacitásépítő tevékenység, amely a döntéshozatal bizonyíték-alapú kompetenciáinak erősítésére koncentrál. Elősegíti a kutatók és a döntéshozók képességének fejlesztését az ismeretek cselekvésbe való átültetésére. Elsődleges célja, hogy támogassa a hosszú távú fenntartható fejlődést olyan helyzetekben, ahol ma a kapacitások hiánya korlátozza a kutatás megvalósítását.

Az angol nyelvű képzés pályázatának további részleteit (jelentkezési feltételek, előzetes programterv, előadók, stb.) az angol nyelvű oldalon érhetik el!

Jelentkezési határidő: 2020. január 31.

Jelentkezési lap-  UNESCO MOST International Winter School 2020 by iASK